За нас / КаузиОсвен към служителите си, бизнесът трябва да е отговорен и към обществото.

 

Ние, в Aladin Foods, вярваме в тези думи и затова подкрепяме различни каузи

 

от обществено значение.

 

 

 

Aladin Foods получи грамота за активна социална ангажираност.


 

         Aladin Foods е корпорация, която активно подкрепя социални дейности и благотворителни активности. Заедно с добротворците от Holiday Heroes и коледната кампания "Любов в действие" за 2016-та година раздадоха 5970 празнични пакета на хиляди семейства в нужда в цяла България навръх най-светлия християнски празник - Рождество Христово.
И през 2017-та година ръководството на компанията си е поставило за основна цел да поддържа своята корпоративна социална отговорност, приемайки още нови и интересни предизвикателства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aladin Foods осигури новогодишна вечеря за бездомните в столицата


 

         Повече от 140 души посрещнаха настъпването на Нова година в центровете за кризисно настаняване на бездомни в столицата, похапвайки топла вечеря предоставена от Aladin Foods.

И през 2017-та година нашата компания ще продължава да бъде все така социално отговорна и да подпомога благотворителни кампании и общественозначими каузи.

 

 

 

#NOcorruptionBG


 

         Aladin Foods е първата българска фирма, която открито и категорично се противопостави на корупцията в България, като се посочиха имена на хора, които са корумпирани. В края на май 2015 г. основателят на компанията Аладин Харфан разказа публично за поискания от него подкуп от Агенцията по безопасност на храните. В следствие директорът на агенцията Пламен Моллов беше уволнен. Харфан сподели пред журналисти, че е отказал да плаща исканата от него ежемесечна "такса спокойствие" в размер на 10 000 евро. Основателят на компанията поде инициативата за борба с корупцията в България чрез #NOcorruptionBG.Всеки може да намери страницата във Facebook, да сподели своето мнение за порочната практика, както и да изтегли и разпечата стикера на кампанията. Залепяйки го, ще покажете своята подкрепа в борбата с корупцията: https://www.facebook.com/NOcorruptionBG/app_841355579252657

 

 

 

Храна от Aladin Foods за участниците в благотворително събитие на Holiday

 

Heroes


 

         Aladin Foods подкрепи благотворителния волейболен турнир, организиран от Holiday Heroes на игрищата в Божурище, София. За нашия екип беше изключителна радост да присъства на спортното събитие и да го „украси“ с аромата на любимата храна

„Празнични герои„ е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, вписано в Централния регистър на Министерството на правосъдието. Сдружението работи за подпомагане на социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, както и за насърчаване на дарителството и организиране на кампании по случай национални и християнски празници.  

 

 

 

Junior Achievement Bulgaria


 

         На 3 юни 2016 г. в София Тех Парк се проведе най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“ на Junior Achievement Bulgaria. На едно място се събраха близо 500 ученици и студенти от цяла България, които демонстрираха своите продукти и услуги, разработени през 2015/2016 г. и представиха дейността си пред жури.

Aladin Foods подкрепи събитието, като достави вкусна храна за участниците във форума.

Джуниър Ачийвмънт е най-старата, най-голямата и най-бързоразвиващата се организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование. Организацията е стратегически партньор на Министерството на образованието и науката на Република България в интегрирането на компетентността предприемчивост и инициативност. Президентът на Република България Росен Плевнелиев подкрепя официално като патрон събитията "Мениджър за един ден" и "Изгряващи звезди"

 

 

 

"Аз, ученикът"


 

         Събитието цели да вдъхнови и мотивира учениците в България. „Аз, ученикът“ е инициатива от младежи за младежи, която през 2015 г. Aladin Foods подкрепи за втори пореден път. През лятото на 2015 г. чухме вдъхновяващите истории на български ученици. Те ни разказаха как всяка граница може да бъде преместена и че когато полагаш усилия, успяваш да постигнеш мечтите си.

 

 

 

Състезание на младежки аварийни екипи на БЧК


 

         Традиционното състезание на младежките аварийни екипи на Българския червен кръст беше подкрепено от Aladin Foods през 2014 г. Тогава в надпреварата участваха 16 отбора като младежите трябваше да показват как се оказва първа лекарска помощ, както и първа психологическа помощ. Състезанието е част от програмата на Младежката организация на БЧК.

 

 

 

Младежта до бизнеса


 

         Youth to Business е събитие, чиято цел е да скъси дистанцията между младежите и бизнеса. Във форума участват различни фирми, като целта е студенти да чуят как компаниите се справят с различните препятствия, какви са целите им и как се постигат. През 2013 г. управителят на Aladin Foods,Халед Харфан представи фирмата пред участниците в събитието в УНСС. Халед разказа как е поел компанията в труден за нея момент, успял е да я стабилизира и развие, за да стигне до настоящото си ниво.